main logo
547

Spații verzi ia măsuri pentru a proteja plantele şi copacii de îngheţuri

Muncitorii de la "Spații verzi" din Capitală iau măsuri pentru a proteja plantele şi copacii de îngheţuri, după ce meteorologii au anunțat răcirea bruscă a vremii în toată țara.

Spații verzi ia măsuri pentru a proteja plantele şi copacii de îngheţuri

Ca să iasă cu bine din perioada rece, iar la primăvară orașul să fie verde, specialiştii ţin cont de anumite tehnici, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Anul trecut, în Capitală au fost plantați aproximativ 60 de mii de copaci de diferite soiuri, aşa că responsabilii au grijă să nu fie afectaţi.

"Asociația în pregătirea de iarnă are un complex mare de acțiuni ce ține, începând cu salubrizarea, colectarea frunzelor, legarea molizilor, coniferilor, ca să nu fie deteriorate în perioada de iarnă sub greutatea zăpezii.", a afirmat directorul adjunct, Asociaţia "Spaţii Verzi", Andrei Grafov.

Şi angajaţii de la Grădina Botanica spun că sunt pregătiţi. Specialiștii cunosc bine tehnologiile de protecție a plantelor și copacilor.

"Pe lângă punerea pânzei de agril, precum am menționat, am mulcit arborii la baza lor, procedura respectivă o facem nu doar la magnolie, să zic, dar ea este recomandabilă la toate speciile, deoarece mai întâi de toate iarăși, le protejează de excesele de temperaturi și păstrează umiditatea în sol.", a menţionat directorul Grădinii Botanice din Chișinău, Ion Roşca.

Şi unii oameni spun că n-au uitat cum trebuie să protejeze copacii de îngheţuri.

- Ce făcea tata dumneavoastră?
- Ca să îi întărească pe iarnă și să aibă foarte bună roadă pentru anul viitor, el în august ne punea să le cărăm cu căldările apă, 17, 18, 20 căldări ca să întărești rădăcinele pe iarnă și el să reziste.

"Vreascurile se îndepărtează care sunt deja depășite, să zicem, solul din jurul copacului, tulpina la fel se pregătește cu anumite soluții pentru rozătoare sau altceva."

"Da, înainte arborii se împrejurau cu hârtie și se lega cu ață ca să nu îi roade iepurii, să nu înghețe."

Meteorologii au emis Cod Galben de schimbare bruscă a temperaturilor până în data de 19 ianuarie, care vor scădea până la minus 15 grade Celsius.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării