main logo
310

Spații Verzi defrișează copacii uscați de lângă școli și grădinițe

După tragicul incident care a avut loc în luna mai în parcul „Alunelul” din Capitală, unde o fetiță de un an și două luni a murit, după ce creanga unui copac a căzut peste căruciorul în care se afla, reprezentanții Întreprinderii Municipale „Spații Verzi” au anunțat că, la început de an școlar, se axează pe defrișarea copacilor uscați din preajma școlilor și grădinițelor, pentru a contribui astfel la siguranța copiilor și a diminua eventuale pericole.

Spații Verzi defrișează copacii uscați de lângă școli și grădinițeFoto: agora.md

„Lucrările de curățare a arborilor din imediata apropiere a școlilor și grădinițelor din Capitală au început în ajunul anului de învățământ 2022-2023 și continuă în plină acțiune”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Astfel, pe parcursul ultimei luni, la „Spațiilor Verzi” au parvenit 136 de solicitări de igienizare și defrișare a arborilor din preajma instituțiilor de învățământ. În 60 de locații deja s-a intervenit, iar acum se lucrează la alte adrese, indicate în cereri.

În timpul emisiunii de aseară a podcast-ului „Chișinău Live”, directoarea întreprinderii municipale a precizat că sunt analizate toate cererile de pe aceste adrese și se lucrează în fiecare zi.

„Ținând cont de cazul foarte tragic care s-a întâmplat în parcul Alunelul din Chișinău, ne-am axat pe instituțiile de învățământ, ca să efectuăm acele lucrări de defrișare, sanitare, ca să contribuim la siguranța elevilor și să diminuăm un eventual pericol. Vedem că fenomenele meteo extreme s-au accentuat”, a menționat Victoria Covali, directoarea interimară.

Totodată, Victoria Covali a spus că arborii defrișați din preajma școlilor vor fi înlocuiți cu alții, în cadrul campaniei curente de plantare.

Amintim că vântul de duminică a făcut ravagii în Capitală. Mai mulți copaci au căzut peste mașinile parcate în apropiere, iar un panou din fața unui parc de distracții a fost doborât de rafale. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, de săptămâna viitoare vremea se va răci.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării