main logo
5899

Spargeri de lux misterioase în țară: Hoții furau cazane și whiskey

O serie de furturi după o schemă specifică a avut loc timp de o lună în centrul țării.

Spargeri de lux misterioase: Hoții furau cazane și whiskey

Hoții intrau noaptea în casele unde nu erau sisteme de alarmă și furau tot ce găseau, transmite Știri.md.

Sursele Știri.md au declarat că în toate cazurile de furt din locuință, în primul rând se furau cazanele, după care toate electrocasnicele, instrumente de construcție, banii și lucrurile valoroase găsite.

În total, timp de o lună, au fost sparte patru case din raionul Criuleni, mai exact din Bălăbănești și Dubăsarii Vechi, și o casă din raionul Anenii Noi, spun oamenii legii.

De cealaltă parte, victimele vorbesc despre un număr mai mare de furturi din Dubăsari, Bălăbănești și Corjova.

Cel mai recent caz a avut loc în perioada 16 - 19 ianuarie, la Bălăbănești. Hoții au profitat de momentul în care stăpânii nu erau acasă și au venit cu un autoturism pentru a încărca toate lucrurile.

Aceștia au furat cazanul, aparatajul muzical, sticle cu băuturi alcoolice și aproximativ 60.000 de lei.

Sursele Știri.md spun că după aceeași schemă a mai fost furată o casă din Bălăbănești, aici fiind furate bunuri și 25.000 de lei.

Deocamdată nu este niciun suspect pe cazul dat, iar polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații pentru a stabili făptuitorii și toate circumstanțele.

Victimele fac apel și la cetățeni, în speranța că cineva a văzut în perioada 16-19 ianuarie, seara sau noaptea, vreo mașină suspectă în apropiere de podul de la Bălăbănești sau Mălăești.

Un alt caz a avut loc în perioada 10 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, persoane necunoscute, au pătruns în domiciliul unui locuitor al satului Bulboaca raionul Anenii Noi, de unde pe ascuns au sustras un cazan de model necunoscut în valoare de 5.000 lei şi trei statuete din bronz a câte 2.000 lei fiecare, un magnetofon model în valoare de 4.000 de lei, boxe a câte 1.000 lei fiecare, astfel cauzându-i proprietarului o pagubă materială considerabilă în valoare totală de 17.000 de lei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru furt.

Știri.md menționează că în Codul Penal al Republicii Moldova, pentru furt din locuință se prevede o pedeapsă de ani grei de închisoare.

Deocamdată, pe aceste cazuri nu este niciun suspect reținut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării