main logo
70769

Soțul a bătut-o în noaptea nunții: Soarta dificilă a unei moldovence

Viorica este o femeie care a avut parte de două căsnicii dificile, pline de violență fizică și psihologică, și care a rămas de una singură cu un băiat cu dizabilități și o fiică de doar trei ani. Cum se descurcă aceasta cu salariul de doar 4.000 de lei, locuind într-o odaie de doar 12 metri pătrați, aflați în articolul de mai jos.

Soțul a bătut-o în noaptea nunții: Soarta dificilă a unei moldovenceFoto: Captură de ecran

În cadrul proiectului „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan, Viorica a povestit că la vârsta de doar 20 de ani s-a îndrăgostit de primul său soț și s-a căsătorit, transmite Știri.md

Viorica spune că s-a cunoscut cu acesta cu ajutorul unei femei de care ea atunci îngrijea. 

„Am început să comunicăm cu el prin scrisori, el era la armată. Așa și ne-am îndrăgostit. Am comunicat timp de o lună prin scrisori și deja când am mers să-l văd, a început dragostea noastră. Era drăgăstos, mă curta și m-a convins să rămân cu el. Am stat cu el o seară, la armată. Atunci eu făceam Facultatea de Litere la USM, eram în al doilea an. De asemenea, lucram în secția de pază de stat, eram angajată oficial. Nu le-am spus părinților atunci că mă duc la el”, își amintește Viorica. 

Când a înțeles că este însărcinată, tânăra a decis să-l aștepte de la armată. Și chiar dacă pentru un timp el nu apărea în viața Vioricăi, într-un final a venit și a cerut-o în căsătorie.

„El niciodată nu m-a iubit. El asta mi-a spus și în față că eu nu am fost femeia vieții lui, că el nu m-a iubit. După 20 de ani de căsnicie, el a îndrăznit și mi-a spus aceste cuvinte”, mărturisește ea. 

Când s-a născut primul lor copil, Viorica a lăsat universitatea, întrucât, spune ea, avea prea multe bătăi de cap atunci și nu avea timp de lecții. Femeia susține că părinții săi sunt nemulțumiți de soarta pe care o are, pentru că această căsătorie i-a schimbat complet viața și destinul. 

„După căsătorie am rămas la casa părinților mei, ne-au oferit o cameră aparte. De la început, până la pregătirile pentru nuntă, totul era bine. Când ne pregăteam de nuntă, timp de o săptămână, el a mers la el acasă. A venit cu o zi înainte de nuntă. Eu cu părinții am făcut totul. Atunci eu l-am întrebat unde a fost și el a început să strige la mine, mi-a aruncat verigheta în față. În ziua nunții tot au fost probleme, ceva cu banii. El cuiva i-a promis banii de la nuntă. Atunci când ne-am certat în casă, el m-a lovit și eu am sângerat. Am mers să-mi spăl rochița de sânge și am continuat nunta”, dezvăluie Viorica. 

Ea susține că primul său soț nu era pregătit ca bărbat de o familie, de copii. După nașterea fiului lor, ea a înțeles că nu va putea forma cu el o familie normală. Acesta nu lucra și trăiau doar cu banii primiți pentru băiat și cu cei pe care îi mai avea Viorica strânși deoparte.

„El tocmai peste câțiva ani s-a atașat de copil, pe când copilul deja avea cinci ani. Îi era rușine că copilul este bolnav”, spune ea. 

La trei ani de la nașterea primului copil, Viorica a născut o fetiță. Aceasta spune că a mai născut un copil de la el pentru că totuși spera că bărbatul se va maturiza, se va schimba, va începe să o iubească. Însă, totul era invers. Acesta o bătea și o agresa psihologic de fiecare dată. 

„Mă bătea cu pumnul peste cap, peste față. Nu dădea peste corp pentru ca lumea să nu observe, cred că... Eu mereu eram pe la medici. La Poliție, deja când aveam 15 ani de căsnicie, fetele de la lucru îmi spuneau să merg să depus cerere. Cu frică am mers și tot cu frică am venit acasă. De mult ori venea Poliția la noi. El și copiii îi bătea uneori, pe băiat de mic chiar. Băiatul era bolnav, avea convulsii. Atunci el l-a luat și l-a lovit tare, l-a izbit în pat. Niciodată nu am să uit asta”, își amintește Viorica. 

A decis să-l lase într-un moment pentru că era violent, brutal și pentru că o înșela foarte des. Aceasta povestește că primul său soț o molipsea de fel de fel de boli venerice, din cauza cărora ea nu putea avea copii timp de mulți ani. 

„Am mers în Spania, unde m-am tratat, aveam o bacterie periculoasă”, spune Viorica. 

Acum, primul său soț este recăsătorit. Aceasta susține că el s-a pocăit, era credincios și a cerut iertare de la ea pentru tot ce i-a făcut. 

Când Viorica a divorțat de primul său soț, ea s-a cunoscut cu un bărbat român. Cu el, femeia mai are o fetiță de trei ani. 

„Am comunicat trei ani pe Facebook până el mi-a zis că vrea să mă cunoască. Atunci eu i-am zis să vină la mine. Totuși, toată sarcina eu am fost singură, acum cresc copilul tot singură. El are o viață paralelă, nu vrea să trăiască în Moldova. O dată la jumătate de ani el mai poate trimite 50, 100 de euro. Am dat la divorț acum”, menționează femeia. 

Aceasta spune că pentru prima dată a depus actele pentru divorț atunci când era în Spania și al doilea său soț a bătut-o foarte tare. 

„Mi-a furat atunci inelul de logodnă, darurile pe care mi le-a dat. Am chemat Poliția, l-au arestat pentru 24 de ore și i-au interzis să se apropie de mine”, își amintește ea.

Acum, Viorica spune că este angajată oficial în calitate de asistent personal pentru băiatul său. Pe lună, femeia primește în jur de 4.000 de lei și 1.900 de lei - pensia băiatului. De asemenea, acestuia i se oferă un ajutor social în sumă de 180 de lei. 

„Cu acești bani încercăm să ne descurcăm. Achit grădinița, serviciile comunale”, spune ea. 

Băiatul său, Sandu, este așa de la naștere. Acesta s-a născut prematur și, după spusele femeii, a fost traumatizat în timpul nașterii. 

„Mi-au spus niște femei care erau în spital că, atunci când Sandu avea câteva zile, medicii l-au scăpat jos în timp ce îi făceau baie. Eu nu am văzut acest lucru”, spune Viorica. 

Acum, Sandu are vârsta de 28 de ani. Totuși, fără ajutorul mamei, acesta nu poate face nimic. 

„Eu îl schimb, îl cobor, îl urc, îi dau tot. Mi-i frică să mă gândesc ce va fi mai departe, știu că vine bătrânețea, dar eu trăiesc acum cu ziua de azi. Oasele lui se atrofiază cu timpul, eu observ, îi este mai greu să se miște deja”, spune femeia. 

Cei care doresc să o ajute pe această femeie o pot găsi pe Facebook, Viorica Avram, sau la numărul de telefon: 068036402.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării