main logo
5981

Soția lui Rizea ar vrea să scoată bunurile din casa ex-deputatului român

Imobilul de lux de pe strada Cireşilor din Chişinău, unde a locuit în ultimii doi ani, până a fi expulzat, fostul deputat Mihai Cristian Rizea, atrage în continuare scandaluri şi neînţelegeri.

Soția lui Rizea ar vrea să scoată bunurile din casa ex-deputatului românColaj: Point.md

Deşi a fost pusă sub sechestru cu jumătate de an în urmă, casa este dată cu chirie, iar soţia fostului deputat român, care şi-a făcut imagine pe cel mai mare scandalagiu pe care l-a cunoscut R. Moldova vreodată, încearcă să mai scoată din lucrurile de preţ care au mai rămas din viaţa de odinioară a lui Rizea, transmite Știri.md cu referire la crime-moldova.com.

Săptămâna trecută, sursa citată a fost contactată de un bărbat, care s-a prezentat Nicolae și a spus că închiriază casa lui Rizea de câteva luni, dar acum soţia puşcăriaşului vrea să-l alunge din casă. Bărbatul a promis să revină, deoarece este plecat în afara ţării.

Mai mulți jurnaliști au fost la casa lui Rizea, iar după ce au sunat la poartă, au deschis doi tineri care păreau a fi reprezentanţi ai unei naţionalităţi asiatice.

Ei au spus în limba rusă că sunt oaspeţii domnului Nicolae, care ar fi fost plecat la cafea.

„În aceeaşi seară am fost contactaţi de un fost partener de afaceri al lui Rizea, cu care am fixat o întrevedere. Bărbatul, al cărui nume nu-l facem public, la solicitarea sa, ne-a spus că i-a împrumutat lui Mihai Cristian Rizea o sumă importantă în euro, pe care fostul deputat i-a promis zi de zi să i-o restituie, până a ajuns în puşcărie”, menționează sursa citată.

Bărbatul a comunicat că a primit, la Bucureşti, o procură de la Josette Ane Marie Rizea, pe numele căreia este înregistrată casa, privind gestionarea imobilului, iar pentru că avea cheile, lăsate de Rizea, a decis să dea imobilul cu chirie pentru a-şi recupera măcar o parte din sumă. Mai mult, o parte din banii încasaţi pe chirie i-a dat lui Josette Ane Marie Rizea.

Însă săptămâna trecută a venit la Chişinău o doamnă care a prezentat o altă procură semnată de Josette Ane Marie Rizea, pe care a împuternicit-o să scoată mai multe bunuri din casă, inclusiv mobilier şi tablouri valoroase.

„Am anunţat procurorul şi nu i-am permis să ia lucrurile. Atunci ea s-a dus la Chişinău-gaz şi a depus o cerere privind debranşarea de la reţea. Josette Ane Marie Rizea nu vine la Chişinău, pentru că a fost citată de procurori şi îi este frică”, a declarat bărbatul.

Procuratura Anticorupție i-a intentat lui Rizea un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, alături de fostul deputat fiind bănuită și soția sa, fosta vânzătoare de haine Niculina Ana Maria Suditu, care și-a schimbat numele în Josette Ane Marie Rizea. După extrădarea lui Cristian Mihai Rizea organelor de drept din România, femeia a găsit cumpărători pentru casă și mașină.

Aceasta a renunțat pe ultima sută de metri să vină la Chișinău, după ce a aflat că procurorii au aplicat interdicție pentru înstrăinarea bunurilor.

Cristian Rizea, ex-deputatul român stabilit în R.Moldova cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv în România la patru ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, şi-a procurat în noiembrie 2021 o casă la Chişinău de peste 450.000 de euro, pe care a înregistrat-o pe numele soției.

Imobilul se află pe strada Cireşilor dintr-un cartier select din Chişinău, în regiunea parcului Valea Morilor, în care locuiesc sau deţin imobile mai mulţi subiecţi din aşa-numitele dezvăluiri ale lui Cristian Rizea.

Amintim că, pe 27 aprilie, Cristian Rizea, condamnat penal în țara vecină pentru corupție, a fost expulzat din R. Moldova în România.

Potrivit Inspectoratului General pentru Migrație al MAI, Rizea a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova, pe un termen de 15 ani.

Citește și:

Fostul deputat Cristian Rizea a fost arestat și extrădat în România

La ce penitenciar este încarcerat Cristian Rizea? Se află în carantină

Rizea, păzit când merge la duș: Toți sunt scoși afară, face baie singur

Presa: Sechestru de 10 milioane de lei pe bunurile lui Rizea din Moldova

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării