main logo
4741

Sorin Stati: Polițiștii criminali continuă să lucreze în MAI

Fostul director MoldATSA, Sorin Stati, susține că o mare parte din angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt criminali și continuă să activeze în cadrul ministerului chiar dacă au dosare penale.

Sorin Stati: Polițiștii criminali continuă să lucreze în MAIColaj: știri.md

„Conform Legii cu privire la Poliție, nu pot fi încadrate în organele de drept persoanele care se află sub urmărire penală, având statut de bănuiți, învinuiți, inculpați sau condamnați cu sentință nestinsă”, a declarat Stati pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, Sorin Stati a și dat nume unor polițiști care activează în cadrul MAI, în pofida faptului că unii dintre ei au fost condamnați.

„“Polițistul” Octavian Sîrbu, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu interdicția de a ocupa funcții în cadrul MAI, în dosarul maltratării lui Anatol Mătăsaru, împreună cu Igor Pintea, fostul șef adjunct al Penitenciarului 13, vestit pentru actele sale de violență și tortură, primul a fost angajat după pronunțarea sentinței în calitate de Șef de Secție în cadrul Inspectoratului Național de Investigații, de către fostul șef al acestei subdiviziuni a MAI, Ion Iachimov, la fel foarte vestit pentru acțiunile sale în fabricarea dosarelor penale, acoperirea contrabandei și alte ilegalități, care s-a pensionat imediat cum așa-numitul “guvern Filip” a demisionat. 

Această încălcare a fost sesizată la acel moment la SPIA, MAI, dar Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a expediat scrisoarea acelui care a admis încălcarea Legii, și anume lui Ion Iachimov. 

În pofida faptului că Ministerul de Interne este condus astăzi de către Andrei Năstase, care 9 ani a luptat cu Plahotniuc, așa el mi-a zis când a făcut acel PR ieftin și a trimis un echipaj de poliție după mine, imediat după emisiunea când am dezvăluit schemele de contrabandă, acțiuni reale nu se întreprind, probabil el a uitat de această luptă, de dezoligarhizarea asumată și de atragerea la răspundere a criminalilor care au slujit regimului lui Plahotniuc, din motiv că Octavian Sîrbu își continuă activitatea la INI al MAI, suplimentar fiind învinuit și de alte ilegalități. 

Cu părere de rău, eu constat faptul că în cadrul MAI își continuă activitatea mulți polițiști corupți, care au făcut parte din infrastructura de bită politică a lui Plahotniuc, și nu doar politică, dar care au participat la deposedarea averilor străine, preluarea afacerilor, gestionarea contrabandei și a traficului de droguri.

Nu pot înțelege, din ce motiv Dorin Purice, vestit prin acțiunile sale criminale, a fost reangajat în calitate de secretar de stat la MAI, ca apoi oricum să fie concediat, după atâtea scandaluri mediatice. La fel, finul acestuia, Valeriu Codreanu, fiind angajat în calitate de șef adjunct al Poliției de Frontieră, a fost concediat a doua zi, deoarece anterior a fost implicat în contrabandă cu alcoolul etilic.

Cum Andrei Năstase își alege echipa la MAI?
Din ce motiv polițiștii criminali continuă să activeze la MAI, în pofida faptului că sunt condamnați?
Din ce motiv polițiștii corupți nu sunt anchetați sau cel puțin suspendați din funcție pe timpul judecății?
Cu ce s-a încheiat ancheta contrabandei la aeroport, cu concedierea din propria dorință a lui Mihail Slivinschi și atât?
Eu am foarte multe întrebări fără răspunsuri.

Ce s-a întâmplat cu dvs., domnule ministru de Interne, ați obosit după 9 ani de luptă, v-ați înecat la mal sau totuși acei care zic că Dorin Purice a fost extrem de generos au dreptate? Cel puțin Dorin Purice nu ezită să-și expună părerea, într-un cerc restrâns, că prima rată a fost 200 de k.....”, a declarat Sorin Stati pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării