main logo
1015

Șor: Între timp, la Orhei am mai inaugurat un drum (P)

Administrația municipiului Orhei a dat încă o dată dovadă de viziune, reconstruind practic de la zero un întreg sector al municipiului Orhei pe care l-a transformat în unul din cele mai amenajate porțiuni ale orașului.

Șor: Între timp, la Orhei am mai inaugurat un drum (P)

După ce au fost reparate străzile Dorobanților și Eliberării, a fost reabilitată și infrastructura rutieră a străzii T. Șevcenko.

Evenimentul, la care a participat fostul primar de Orhei Ilan Șor, cel care a promovat proiectul modernizării infrastructurii localității, s-a transformat într-o adevărată sărbătoare – cu cântece și focuri de artificii.

Strada inaugurată de deputatul Ilan Șor duce spre scuarul recent amenajat, și are o suprafață de peste 1000 de metri pătrați care separă cele două sensuri de circulație ale str. Dorobanți și Eliberării.

Fostul edil, cel căruia i se datorează proiectul, a fost întâmpinat de zeci de orheieni cu flori, pâine și sare, precum și de un ansamblu de copii care a organizat un adevărat concert cu ocazia inaugurării noii străzi reparate.

În aplauzele mulțimii, Ilan Șor a menționat că acest proiect a reușit în pofida crizei prin care trece Republica Moldova

 „Inaugurăm încă o stradă reparată a orașului nostru iubit. Țara trece prin zile grele, dar orașul nostru continuă să înflorească. Așa va fi întotdeauna. Orașul a Orhei a trăit și va trăi propria sa viață pentru binele locuitorilor săi”, a declarat Ilan Șor.

El s-a arătat sigur că astfel de evenimente pozitive vor continua. „Sunt convins că ne așteaptă noi evenimente frumoase”, a punctat Ilan Șor.

După ce a fost tăiată tradiționala panglică, primele care au circulat pe strada proaspăt reparată au fost două automobile retro, vopsite în culorile naționale ale Ucrainei, dar fiind numele străzii – Taras Șevcenko. De asemenea, au fost organizate focuri de artificii.

 Lucrările de reabilitare au fost realizate pe o suprafață de peste 2 mii de metri pătrați de către operatorul specializat I.M.”Servicii Comunal Locative” Orhei. 

Acestea au fost efectuate în baza unui contract de gestiune a serviciului public de întreținere și reabilitare a infrastructurii căilor de comunicație în municipiul Orhei. 

După ce a fost reparată, pe stradă au fost montate și aplicate toate marcajele și semnele de circulație rutieră necesare.

În plus, concomitent cu lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere, Regia Apă Canal Orhei a construit și rețeaua publică de canalizare astfel că locuitorii caselor individuale, în baza condițiilor tehnice, sunt branșați la rețea.

Este de menționat că în luna aprilie Consiliul municipal Orhei a aprobat un acord de parteneriat public privat datorită căruia AO „Pentru Orhei” achită cheltuielile de echipamente, iar Regia Apă-Canal Orhei suportă cheltuielile pentru lucrările de construcție a rețelei publice de canalizare.

Reparația străzii T. Șevcenko este o continuare logică a amplului proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Orhei, lansat de fostul primar Ilan Șor în 2019. El susține că reparația străzilor rămâne una din prioritățile echipei sale și a promis că până la sfârșitul anului, toate arterele rutiere din oraș vor fi reparate.  

Proiectele de infrastructură din Orhei au pornit în 2015, după ce Ilan Șor a fost ales primar de Orhei. La inițiativa fostului edil, în municipiu au pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Acest lucru le permite autorităților locale să asigure o calitate mai bună a lucrărilor și să economisească resurse financiare pe care le pot direcționa spre alte proiecte de infrastructură.

Ilan Șor continuă să gestioneze activitățile echipei sale la Orhei, chiar după ce a fost desemnat în funcția de deputat. Astfel, doar în ultimele câteva luni, mai multe străzi din localitate au fost reparate, totodată locuitorii din preajmă fiind conectați la rețelele de apă și canalizare, au fost modernizate curțile ale blocurilor de locuit. Recent a fost modernizată și stilizată după toate standardele de calitate și design intrarea în oraș, care a devenit de nerecunoscut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării