main logo
3195

Șor, după închiderea celor șase posturi TV: Moldova e condusă de maimuțe

Liderul Partidului „Șor”, deputatul fugar Ilan Șor, este de părere că „decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), de a suspenda licența de emisie a șase posturi de televiziune din Republica Moldova este cel mai mare atentat la libertatea de exprimare.”

Șor, după închiderea celor șase posturi TV: Moldova e condusă de maimuțeStiri.md

Potrivit lui, prin această decizie, „PAS a distrus principiul democrației, sub privirea perfidă a Occidentului”, transmite Știri.md.

Deputatul fugar a venit cu acuzații grave în adresa guvernării.

„Privesc la acești boschetari politici amărâți, care au preluat puterea în Republica Moldova, cu ajutorul unor patroni străini, și îmi dau seama că țara e condusă de maimuțe, cărora le-au fost date în mâini grenade. Și cum pofta vine mâncând, uite că au decis să le detoneze. Atunci când un regim decide, în mod arbitrar, în baza unor falsuri grosolane, să închidă gura presei, este cel mai mare atentat la libertatea de exprimare. Iar toți cei care astăzi aplaudă această decizie monstruoasă de închidere a unor posturi de televiziune – jurnaliști plătiți de Occident, deputați, analiști și oameni de rând, nu conștientizează că, prin asta, încurajează tirania. Este de parcă stai la circ și vezi cum o maimuță a luat, din greșeală, o grenadă și aleargă cu ea prin tribune, iar tu, în loc să te salvezi și să oprești maimuța, râzi, aplauzi și o încurajezi. Este la fel de iresponsabil și grav. Asta înseamnă că printre susținătorii puterii nu mai sunt intelectuali și oameni cu rațiune. Cum e Tanda, așa-i și Manda”, scrie Șor pe Facebook.

De asemenea, Ilan Șor le-a sugerat ambasadorilor că dacă vor încuraja acest lucru, atunci vor face „un mare deserviciu democrației și o imagine proastă țărilor pe care le reprezintă”.

Decizia de suspendare a licenței de emisie a șase posturi de televiziune a fost luată de către CSE, vineri seara, 16 decembrie. Mai exact, este vorba despre posturile „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6”, „Orhei TV”.

Citește și: CSE a decis retragerea licenței posturilor TV afiliate lui Ilan Șor

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării