main logo
344

Sondaj: Principalele probleme care îi preocupă pe cetățeni

Sărăcia, corupţia şi preţurile înalte sunt principalele probleme care îi preocupă pe locuitorii Moldovei.

Sondaj: Principalele probleme care îi preocupă pe cetățeniFoto: știri.md

Despre aceasta arată rezultatele unui sondaj de opinie Vox Populi, prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia Infotag, de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova (ASDM), transmite Știri.md.

Potrivit sondajului, 31,6% dintre respondenţi sunt îngrijoraţi de salariile mici şi sărăcie, 28,9% - de corupţie şi situaţia din domeniul justiţiei, 26,1% - de preţurile mari la produsele alimentare şi la facturi, 24,3% - de lipsa locurilor de muncă atractive.

Aproape 24% dintre respondenţi au spus că venitul familial nu le ajunge nici măcar pentru strictul necesar, 38,9% susţin că veniturile abia de le ajung pentru strictul necesar, 25,4% afirmă că veniturile le ajung pentru a avea un trai decent, însă nu îşi permit să cumpere lucruri scumpe, 8,6% susţin că îşi pot permite să cumpere şi lucruri mai scumpe, dar cu restrângeri în alte domenii, şi doar 1,3% îşi pot permite să cumpere orice.

Mai puţin de 1% dintre cetăţeni sunt foarte mulţumiţi de starea economiei moldoveneşti din ultimii cinci ani, 5,8% sunt mulţumiţi, 27,6% - şi da, şi nu, 33,9% nu prea sunt mulţumiţi, 30,3% sunt extrem de nemulţumiţi. În acelaşi timp, gradul de nemulţumire extremă a scăzut din 2016 cu peste 8 puncte procentuale.

Sondajul a fost realizat de ASDM în cadrul proiectului "Fenomenul solidarităţii sociale în Moldova şi Ucraina: studiu comparativ", în perioada 27 septembrie - 8 octombrie pe un eşantion de 1.195 cetăţeni moldoveni. Marja de eroare este de 3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării