main logo
597

Sondaj: Majoritatea persoanelor, mulţumite de serviciile Serviciului Fiscal de Stat

Circa 69% dintre persoanele fizice şi 76% dintre persoanele juridice sunt mulţumite de serviciile Serviciului Fiscal de Stat (SFS).

Sondaj: Majoritatea persoanelor, mulţumite de serviciile SFS

Potrivit agenţiei Infotag, acest lucru este evidenţiat de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de compania "Magenta Consulting", transmite Știri.md.

Conform studiului, 63% dintre persoanele fizice şi 82% dintre persoanele juridice consideră că Serviciul Fiscal oferă servicii destul de operativ, iar 73% şi 87% consideră că angajaţii SFS cu care au avut de-a face au fost binevoitori şi şi-au exprimat dorinţa de a ajuta.

Alţi 71% şi 80% consideră că Serviciul Fiscal creează suficiente condiţii şi oferă posibilitate contribuabililor să respecte legislaţia şi să facă deducerile necesare în mod benevol.

Principala problemă semnalată de persoanele juridice ţine de depunerea on-line a declaraţiilor. Astfel, circa 35% au spus că acest serviciu nu funcţionează bine şi, în unele cazuri, nu este disponibil deloc, mai ales în ultimele zile de depunere a declaraţiilor.

Respondenţii care au rămas nemulţumiţi după ce au apelat la Serviciul Fiscal au remarcat că angajaţii nu explică suficient de clar (19%), nu sunt suficient de prietenoşi (15%) şi nu manifestă respect faţă de cetăţeni (14%).

Sondajul a fost realizat în contextul implementării Proiectului de modernizare a administrării fiscale, având scopul de a ajuta Serviciul Fiscal de Stat să reducă povara suportată de contribuabili, să îmbunătăţească conformarea fiscală şi să sporească încrederea populaţiei în profesionalismul şi integritatea angajaţilor instituţiei.

Sondajul a fost realizat în noiembrie-decembrie 2018 pe un eşantion de 1026 persoane fizice şi 549 persoane juridice. Marja de eroare este de 3,1%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării