main logo
554

Sondaj: Majoritatea cetățenilor cred că ţara nu este condusă conform voinţei poporului

Peste 80% din cetăţenii Moldovei sunt convinşi că ţara nu este condusă conform voinţei poporului. La aceste concluzii au ajuns experţii CBC-AXA în urma studiului „Barometrul opiniei publice", care a fost prezentat joi.

Sondaj: Cetățenii cred că ţara nu este condusă conform voinţei lor

Potrivit agenţiei Infotag, doar 8,6% dintre respondenţi consideră că opinia cetăţenilor este luată în considerare în procesul de luare a deciziilor de stat. De asemenea, 39,4% dintre respondenţi consideră că situaţia actuală din ţară este instabilă, iar 44,8% sunt parţial de acord cu aceasta. Numai 0,1% sunt convinşi în stabilitatea absolută a republicii.

Totodată, 74,3% din respondenţi consideră că lucrurile în ţară se dezvoltă în direcţie greşită şi numai 14,5% consideră invers. 

De asemenea, 57,1% sunt nemulţumiţi de situaţia economică actuală din ţară, transmite Știri.md.

Doar 4,4% dintre respondenţi consideră că Parlamentul reprezintă cu adevărat interesele lor, 23,3% consideră că legislativul, deşi puţin, se ocupă totuşi de problemele cetăţenilor, 17,9% sunt convinşi că Preşedintele Republicii Moldova reprezintă interesele lor, iar 21,6% sunt de acord parţial cu această teză.

La întrebarea despre încrederea în politicieni, 53,3% din respondenţi au răspuns că nu au încredere în niciunul dintre ei. În Preşedintele Igor Dodon au încredere 13,1%, în Andrei Năstase şi Vlad Plahotniuc - câte 3,7%, în Maia Sandu - 3,6%.

De asemenea, 30,9% dintre respondenţi consideră că actuala situaţie socio-economică poate fi corectată prin schimbarea guvernării, 28,2% consideră că schimbări va aduce lupta eficientă împotriva corupţiei, iar 7,9% - industrializarea.

Printre îngrijorările cele mai mari respondenţii au numit sărăcia, şomajul şi viitorul copiilor lor. Printre priorităţile care ar trebui rezolvate urgent, respondenţii au menţionat: îmbunătăţirea calităţii vieţii (28,3%), dezvoltarea economiei (20,3%) şi combaterea corupţiei (20,2%).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării