main logo
387

Sondaj: Mai mult de jumătate din moldoveni sărbătoresc Ziua Copilului

Mai mult de jumătate din moldoveni sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului, fie că au copii minori sau nu, potrivit unui sondaj realizat de o organizaţie internaţională de consultanţă.

Sondaj: Mai mult de jumătate din moldoveni sărbătoresc Ziua CopiluluiFoto: agora.md

Potrivit studiului, chiar dacă doar 4 din 10 participanți în studiu au copii minori, mai mult de jumătate (56% din eșantionul total) spun că sărbătoresc ziua de 1 iunie, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În general, persoanele din mediul rural și acele cu vârsta de 26-30 de ani sărbătoresc această zi într-o măsură mai mare.

Femeile, de asemenea, serbează 1 iunie într-o proporție mai mare (65%) decât bărbații (46%). Conform autorilor sondajului, se remarcă o tendință interesantă și atunci când este analizat profilul de venituri al respondenților: cu cât mai înalte sunt acestea, cu atât mai mare este și rata de sărbătorire a Zilei Copilului. De asemenea, mai multe dintre persoanele cu studii superioare (62%), comparativ cu alte niveluri de studii, sărbătoresc 1 iunie.

O treime dintre respondenți obișnuiesc să meargă în parc sau la o plimbare în oraș de 1 iunie. 15% stau acasă și tot atâția merg în parcurile de distracții. Mai puțin de 10 la sută oferă cadouri, merg la concerte sau vizitează cafenele/pizzerii împreună cu copiii.

La întrebarea ce cred că și-ar dori copiii de 1 iunie, 2 din 10 respondenţi au răspuns cu „Nu știu”. O pătrime consideră că copiii preferă jucării și 16% - că vor ceva dulce. Şase la sută dintre respondenți afirmă că copiilor le-ar place să primească obiecte electronice/gadgeturi.

În acelaşi context, câțiva respondenți au menționat și dorințe mai profunde de Ziua Copilului, cum ar fi „pace în țară”, „un oraș curat pentru copii” sau „pur și simplu, atenție și ceva special pentru copii”.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eșantion de 521 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani, cu o marjă de eroare de +/- 4%. Datele au fost colectate în perioada 26 martie – 15 aprilie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării