main logo
676

Sondaj: Diaspora este convinsă că nu-și va pierde locurile de muncă

Majoritatea moldovenilor din diasporă sunt convinși că nu-și vor pierde locurile de muncă după depășirea crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Sondaj: Diaspora este convinsă că nu-și va pierde locurile de muncă

Potrivit unui sondaj realizat de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing (CBX-AXA) la comanda IDIS Viitorul, 7,6% dintre moldoveni s-au întors acasă, 50% sunt siguri că nu-şi vor pierde locul de muncă, 32% cred că veniturile lor vor scădea în următoarea perioadă, transmite Știri.md.

Din totalul celor întorşi acasă în luna martie doar 12% s-au aflat peste hotare mai mult de un an şi nici unul din ei nu şi-a pierdut locul de muncă. Din cei care s-au aflat mai puţin de jumătate de an, fiecare al 5-lea a declarat că şi-a pierdut locul de muncă şi alţi 20% consideră că-l pot pierde în viitorul apropiat.

Sondajul relevă că 84% din cei aflaţi peste hotare, conform spuselor rudelor, nu planifică să revină în Republica Moldova în următoarele 3 luni.

Dintre cei care muncesc în Republica Moldova peste 80% susţin că nu avut nici reduceri şi nici amânări de salariu pentru luna martie. Jumătate din cei angajaţi sunt siguri că nu-şi vor pierde locul de muncă, 28% sunt îngrijoraţi de o posibilă concediere, iar 10% sunt aproape siguri că-şi vor pierde locul de muncă.

Sondajul a fost efectuat de CBS – Axa la comanda IDIS Viitorul în perioada 31 martie - 12 aprilie. Chestionarul a fost realizat la telefon pe 1.104 de respondenţi cu o marjă de eroare de +/-3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării