main logo
403

Sondaj: Circa 60% din moldoveni cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită

Circa 60% din cetăţenii Moldovei consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 24,3% sunt de opinie contrară.

Sondaj: Moldovenii cred că Moldova se îndreaptă într-o direcţie greşităFoto: știri.md

Despre aceasta arată rezultatele sondajului de opinie prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia Infotag, de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din RM (ASDM), transmite Știri.md.

Potrivit sociologului Andrei Dumbrăveanu, aceste date sunt cele mai optimiste din ultimii câţiva ani, deoarece, anterior, ponderea celor care credeau că Moldova se îndreaptă într-o direcţie greşită ajungea la 70-72%.

Sondajul arată că doar 6,5% dintre respondenţi sunt foarte mulţumiţi de funcţionarea democraţiei în ţară, 18,6% sunt mulţumiţi, 40,9% nu prea sunt mulţumiţi, 25,3% nu sunt deloc mulţumiţi.

Participanţii la sondaj au fost rugaţi să ofere o evaluare pozitivă sau negativă schimbărilor în diferite domenii ale statului care au avut loc în ultimele trei luni. Schimbările în politica externă au fost evaluate pozitiv de 45,8% dintre respondenţi, în sistemul electoral - 41,9%, în activitatea autorităţilor locale - 37%, în asistenţa medicală - 36%, în învăţământ - 35,2%.

Schimbările în politica internă au fost evaluate negativ de 62,2% dintre cetăţeni, în economie - 64,3%, în sistemul de pensii - 65%, în activitatea autorităţilor centrale - 69,4%, în domeniul justiţiei - 74,7%.

Sondajul a fost efectuat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor în cadrul proiectului "Fenomenul solidarităţii sociale în Moldova şi Ucraina: studiu comparativ". Acesta a fost realizat în perioada 11-20 septembrie pe un eşantion de 1189 persoane. Marja de eroare este de 3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării