main logo
645

Sondaj: Cetățenii consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită

Aproximativ 66% din locuitorii Moldovei consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, 22% sunt de opinie contrară, iar 12% nu au putut da un răspuns.

Sondaj: Cetățenii consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșităFoto: știri.md

Despre aceasta arată rezultatele unui sondaj de opinie, prezentat luni de compania "IMAS", transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, 38% din respondenţi au declarat că sunt foarte nemulţumiţi de situaţia economică din ţară, 39% nu prea sunt mulţumiţi, 14% - şi da şi nu, 7% sunt într-o anumită măsură mulţumiţi. 

Circa 18% din cetăţeni sunt nemulţumiţi de nivelul lor de trai, 36% nu prea sunt mulţumiţi, 24% - şi da şi nu, 21% sunt într-o anumită măsură mulţumiţi şi doar mai puţin de 1% sunt foarte mulţumiţi.

Totodată, 4% consideră că trăiesc cu mult mai rău decât anul trecut, 26% - mai rău, 50% - la fel, 18% - mai bine. În acelaşi timp, 3% din respondenţi consideră că peste un an viaţa în ţară se va înrăutăţi foarte mult, 14% - se va înrăutăţi, 27% - nu se va schimba, 28% - mai bună, 1% - mult mai bună.

Potrivit sondajului, guvernarea actuală trebuie să se ocupe de urgenţă de majorarea salariilor şi pensiilor (27,6%), creşterea calităţii vieţii (23,9%), crearea locurilor de muncă (17,1%), reparaţia drumurilor (6,5%), scăderea preţurilor (5,7%), de dezvoltarea economiei (5,6%) şi de asistenţa socială pentru tineri şi bătrâni (5,1%).

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 7-19 februarie la comanda agenţiei de marketing "Public Media" pe un eşantion de 1В 109 persoane din 93 de localităţi. Marja de eroare este de 3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării