main logo
758

Sondaj: Ce părere au elevii despre pregătirile pentru Bacalaureat

Aproape 90% din elevi consideră ineficientă pregătirea on-line pentru examenul de Bacalaureat al absolvenților claselor a XII-a.

Sondaj: Ce părere au elevii despre pregătirile pentru BacalaureatFoto: știri.md

Rezultatele sondajului au fost prezentate de către Ombudsmanul Copilului, transmite Știri.md.

Astfel, din cei 1.452 liceeni care au participat la sondajul on-line, 1.282 (88%) consideră că pregătirea on-line pentru BAC a fost ineficientă. 

Peste 93% dintre respondenți sunt de părerea că în testul pentru BAC trebuie să fie incluse doare temele studiate până pe 10 martie curent. 

Alți 75,6% dintre liceenii chestionați pledează pentru anularea BAC-ului, alte 19% dintre participanții la chestionar optează pentru ca examenul de BAC să fie amânat. 

Un număr mai mic de liceeni s-au pronunțat pentru aprecierea cunoștințelor pentru diploma de BAC în baza notelor medii obținute pe parcursul claselor a X-XII sau pentru susținerea BAC-ului în regim on-line fie cu asigurarea tuturor condițiilor de protecție împotriva Coronavirusului de tip nou.

Unii elevi au declarat că autoritățile ar trebui să le elibereze câte un certificat echivalent diplomei de BAC care să ateste cunoștințele deținute și în al cărei bază să fie efectuată admiterea la instituțiile de învățământ superior. 

Cu toate acestea, majoritatea participanților văd admiterea 2020 dificilă și cu multe impedimente pentru actualii absolvenți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării