main logo
376

Sondaj: Câtă încredere au oamenii în politicienii moldoveni

Dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile parlamentare, pentru PSRM sunt gata să voteze 27,3% dintre cetățeni, pentru PDM – 16,9%, pentru Blocul Politic ACUM DA PAS – 16,7%, iar pentru Partidul Politic Șor – 4,1%.

Sondaj: Câtă încredere au oamenii în politicienii moldoveni

Cercetările de teren au fost efectuate în cadrul sondajului Vox Populi – mai 2019, pe un eșantion de 1189 respondenți, din 89 de localități, transmite Știri.md cu referire la IPN.

21% din respondenți nu știu cu cine să voteze, iar 8% nu vor participa la vot. Întrebați care cred că sunt forțele care ar putea câștiga în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, 33% din respondenți au menționat că nicio forță nu va obține majoritatea parlamentară, 19% au fost de părere că vor câștiga forțele de stânga, 14% – forțele de centru, iar 11% – cele de dreapta.

În ceea ce privește încrederea în personalitățile politice, lider este Igor Dodon, în care au încredere 41,4% dintre respondenți. 

Urmează Maia Sandu – cu 10,9%, Vlad Plahotniuc – 10,5%, Andrei Năstase – 7,5%, Zinaida Greceanîi – 7,3%, Ilan Șor – 6,4% și Pavel Filip – 3,3%. 

Dintre partidele politice, cel mai înalt rating îl are PSRM, în care au încredere 41% din respondenți, PDM –  24%; PAS – 23%, PPPDA – 21% și 13% – Partidul Politic Șor.

Sondajul a mai arătat că fiecare a patra persoană chestionată este de părerea că alegerile în Republica Moldova sunt libere și corecte, 66% nu sunt de acord cu aceasta. Opt la sută nu s-au putut pronunța la acest subiect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării