main logo
1082

Sondaj: Aproape 70% de moldoveni sunt pentru aderarea R. Moldova la UE

Aproape 70% dintre cetăţeni sunt în favoarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Sondaj: Aproape 70% de moldoveni sunt pentru aderarea R. Moldova la UEFoto: dw.com

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta arată datele cercetării socio-politice efectuate de compania iData, transmite Știri.md.

Potrivit studiului, 68,8% dintre participanţii la sondaj susţin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar 35% – în Uniunea Eurasiatică.

41,2% dintre respondenţi sunt în favoarea unificării Moldovei cu România. Pentru aderarea Moldovei la NATO se pronunţă 30,1% de respondenţi. Pentru restabilirea Uniunii Sovietice – 22,5%. Pentru recunoaşterea independenţei Transnistriei – 17,8%. Şi 45,9% - pentru retragerea Moldovei din CSI.

42,7% dintre respondenţi cred că lucrurile în Moldova merg în direcţia bună, iar 45% – că în direcţia greşită. Întrebaţi despre primele 100 de zile ale Guvernului Gavriliţa, 34% dintre participanţii la sondaj evaluează pozitiv activităţile acesteia, 31,7% – neutru, 23% – negativ şi 11,3% – le-a fost dificil să răspundă.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 15-25 noiembrie. La acesta au participat 1 047 de respondenţi din 367 de localităţi (inclusiv malul stâng al Nistrului). Marja de eroare este de 2,9%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării