main logo
549

Sondaj: 80% dintre basarabeni aleg locul de muncă bine plătit

Siguranţa la locul de muncă şi un salariu motivant. Acestea sunt principalele criterii după care basarabenii îşi aleg un loc de muncă în cadrul unui târg de cariere.

Sondaj: 80% dintre basarabeni aleg locul de muncă bine plătit

Conform unui sondaj realizat de Magenta Consulting, peste cinci mii de oameni s-au adunat la Chişinău, la ultimul târg al locurilor de muncă. Mai bine de jumătate dintre ei aveau până la 30 de ani, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

În ultimii ani, târgurile de cariere sunt tot mai în vogă la Chişinău. Cel mai curios fapt este că la evenimentele de recrutare vin tot mai mulţi candidaţi valoroşi care sunt angajaţi sau care au în spate experienţă de muncă. Conform unui sondaj realizat la ultimul târg de cariere, fiecare a doua persoană lucrează de peste 5 ani.

Potrivit sondajului, 85 % din respondenţi au spus că cele mai importante aspecte, pentru ei, sunt siguranţa şi confortul la locul de muncă, iar puţin peste 80 % consideră că pachetul salarial este un aspect important. Totodată, 73% caută companii cu o atmosferă de lucru plăcută şi tot atâţia vor un job care să dispună de programe de dezvoltare profesională.

Studiul arată că jumătate dintre candidaţi sunt gata să lucreze suplimentar pentru a câştiga mai mulţi bani. 41% ar rămâne peste program dacă acest fapt i-ar ajuta în dezvoltarea profesională şi doar patru la sută ar rămâne mai mult la muncă şi fără beneficii. Printre ei, cei mai mulţi sunt absolvenţii de licee, şcoli profesionale sau colegii.

Un alt aspect important pentru angajaţi este amplasarea locului de muncă. O pătrime dintre candidaţi nu ar fi dispuşi să-şi schimbe locul de trai pentru un job. 36% s-ar muta oriunde în străinătate, 20% - oriunde în Europa şi 12% - oriunde în ţară.

Următoarea ediţie a Târgului de Cariere din Chişinău va avea loc în luna noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării