main logo
717

Soluții pentru ambuteiaje: Pe o stradă va apărea o bandă suplimentară

Benzi suplimentare, semafoare noi și coridoare verzi. Acestea sunt soluțiile pe care le văd responsabilii pentru a scăpa orășenii de ambuteiaje. Unele deja încep să fie implementate.

Soluții pentru ambuteiaje: Pe o stradă va apărea o bandă suplimentară

De exemplu, în curând, la intrarea în oraș pe Calea Orheiului va apărea o bandă nouă pentru ca mașinile să treacă mai repede. Iar în centru vor fi instalate semafoare inteligente, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

DIANA POPA, REPORTER TV8: „Până la sfârșitul toamnei la intersecția străzilor Calea Orheiului și Studenților ar putea apărea benzi de circulație suplimentare de tip bretelă. Acestea ar urma să fie utilizate de șoferii care virează în direcția orașului”.

Muncitorii deja au reușit să marcheze spațiul care urmează să fie asfaltat. Potrivit proiectului, va fi schimbat și locul stațiilor pentru transportul public, astfel ca acestea să nu încurce automobilelor. Modificările ar costa în jur de 2 milioane de lei. Unii, însă, sunt sceptici în această privință.

Pur și simplu aici se face aglomerație întotdeauna, permanent”.

„Și așa sunt multe mașini. Nu o să ajute. Oricum traficul e intens”.

„Ar fi perfect, sigur. Aici întotdeauna e ambuteiaj, pe Calea Orheiului. La ora asta încă e bine, dar începând cu 19:30 e greu de tot”.

ADRIAN BOLDURESCU, ȘEFUL DIRECȚIEI MUNICIPALE TRANSPORT: „Avem o sută și ceva de metri, asta ar însemna că 20 și ceva de mașini ușor trec per minut. Face virarea, nu încurcă nimic semaforul, nu-i pune în pericol nici pe cei care merg la verde pentru că are bandă de accelerare”.

Șoferii sugerează responsabililor și alte soluții, mai eficiente în viziunea lor.

„Poliția lasă să lucreze mai bine. Decât să prindă șoferii pe drumuri, să lucreze. Ei au salariu pentru asta”.

„Unde sunt opririle pentru microbuze, autobuze, să fie buzunărașe”.

„Acum sunt semafoare speciale care monitorizează cantitatea mașinilor pe drum”.

Pentru a identifica soluțiile anti-ambuteiaje, la Primărie a fost creat și un grup de lucru. Astfel, experții consideră că benzile reversibile sunt o soluție bună și ar trebui păstrate. Iar traficul din centrul orașului ar putea fi ameliorat cu ajutorul semafoarelor inteligente, care urmează să fie instalate în circa 3 săptămâni.

ADRIAN BOLDURESCU, ȘEFUL DIRECȚIEI MUNICIPALE TRANSPORT: „Urmează să modernizăm obiectivele de semafoare de la strada Pușkin intersecție cu Columna și Pușkin cu Alexandru cel Bun. De la dispeceratul central al Lumteh, conectează unda verde, o ții o minută-două și ai scos toate mașinile de acolo”.

Numărul mașinilor înregistrate în muncipiul Chișinău depășește 300 de mii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării