main logo
364

Soluția lui Ion Ceban pentru mirosul urât generat de stația de epurare

Mirosul urât din Capitală continuă să fie un subiect discutat și controversat. Candidatul la șefia Primăriei, Ion Ceban, spune că sunt mai mulți pași de urmat pentru a putea scăpa de această problemă.

Soluția lui Ion Ceban pentru mirosul urât generat de stația de epurareFoto: știri.md

Potrivit lui, contractul privind reabilitarea Stației de epurare, semnat în 2016 de „Apă-Canal Chișinău” și care valorează 24 de milioane de euro, trebuie revăzut, ținând cont de compania cu care a fost semnat actul, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

„Unele persoane din conducerea acestei companii au fost în vizorul DNA din România, iar dintre companiile din 13 țări, care au participat la concurs, nu știu de ce, anume această companie a fost selectată să facă aceste lucrări de reamenajare a Stației de epurare.

Acum această companie încearcă să încaseze de la municipalitate alte trei milioane de euro pentru nu știu ce fel de chestiuni de procedură, ceea ce mi se pare teribil în acest sens. Eu îmi propun să reexaminez acest proiect și să revin să-i conving pe cei care au donat acești bani că trebuie o altă abordare și, eventual, o altă companie să se ocupe de asta”, spune Ceban.

Socialistul ține să menționeze că s-a ajuns la așa o situație din cauza „incompetenţei directorilor întreprinderilor responsabile de acest domeniu”, de aceea ei ar trebui înlocuiți cu alți profesioniști.

„Cei care conduc acest domeniu se scuză fără argumente plauzibile, în opinia mea. Știu că directorii acestor întreprinderi primesc salarii exorbitante, care sunt poate de 10 sau de 15 ori mai mari decât media pe care o avem în Chișinău. Asta ar fi de la 50 de mii la 80 de mii de lei lunar, salariu pe care îl ridică acești administratori. Eu personal ca manager nu vreau astăzi să aud vreo scuză în acest sens. Dacă ai salariu, dacă ai birou, dacă ai secretară și consilieri de tot felul, mașini care te duc la serviciu, ești obligat să previi o astfel de situație, iar cînd s-a întâmplat să o rezolvi și să nu vii cu scuze.

Istoria cu bacteriile este în mare măsură adevărată, dar aici trebuie să intervină deja organele de drept și mă adresez lor să intervină cât mai curând, deoarece este un dezastru ce se întâmplă acum. Conducătorii acestor întreprinderi trebuie să fie trași la răspundere, iar legislația să fie schimbată, iar noi deja lucrăm în acest sens, pentru a preveni astfel de situații pe viitor”, mai zice Ion Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării