main logo
1434

Soldații căzuți în războiul din Afganistan, comemorați de Dorin Recean

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a depus flori la Nisporeni în semn de omagiu pentru victimele războiului din Afganistan.

Soldații căzuți în războiul din Afganistan, comemorați de Dorin ReceanFoto: Gov.md

„Exact 35 de ani în urmă, armata sovietică se retrăgea din Afganistan, locul unde peste 12 mii de tineri moldoveni, din toate regiunile Republicii Moldova, au fost trimiși să lupte într-un război nedrept. 301 dintre ei nu s-au mai întors acasă, iar alți 700 au fost grav răniți. Astăzi ne amintim cu durere și respect de sacrificiul lor. Au îndeplinit cu onoare o misiune de război la mii de kilometri de casă, care le-a marcat pentru totdeauna viața”, susține Dorin Recean, transmite Știri.md. 

Potrivit premierului, în această zi, cu un război în Ucraina, aproape de hotarele țării noastre, noi trebuie „să ne amintim din nou de daunele pe care le provoacă conflictele militare nedrepte și cât de importantă este pacea, care ne oferă stabilitate și prosperitate”.

Amintim că prim-ministrul Dorin Recean întreprinde astăzi, 15 februarie, o vizită de lucru în raionul Nisporeni. Șeful Executivului va vizita Grădinița „Albinuța” din comuna Vărzărești, care a fost reparată capital datorită Programului guvernamental „Satul European”. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării