main logo
8096

Soldații, care se declară ucraineni, mesaj pentru Chișinău: Ajutați!

Un video cu mai mulți bărbați care se prezintă drept „patrioți ucraineni” și amenință Moldova a devenit sâmbătă viral pe canalele de Telegram pro-rusești și reprezentanți ai opoziției.

Soldații, care se declară ucraineni, mesaj pentru Chișinău: Ajutați!

În secvență, persoanele cer Chișinăului să ajute țara vecină, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Organizația din care fac parte se numește „Помста” (tr. red.: răzbunare). În spațiul public se găsesc puțin informații despre aceasta, iar unica sursă de interacțiune a ei cu public pare să fie Telegramul, unde a fost distribuită secvența. Canalul are peste 12.000 de urmăritori.

„În timp ce Ucraina reține hoarda rusă, există țări care se prefac doar a fi aliații noștri. Ei sabotează sau refuză deschis ajutorul. Mai mult, suntem siguri că vor juca în fața lui Putin. Una dintre aceste țări este Moldova. Acțiunile pe care le-am organizat pe teritoriul dumneavoastră duminică sunt doar un avertisment. Cerem autorităților din Moldova să ajute Ucraina! Vă cerem să scăpați în sfârșit de invadatorii ruși de pe teritoriul vostru. În caz contrar, vom continua să acționăm decisiv”, spun bărbații îmbrăcați în haine militare.

Într-un manifest publicat pe canale de Telegram se arată că din organizație ar face parte foști militari ucraineni, care au revenit de pe front după ce au suportat răni. Cine administrează canalul menționat nu se cunoaște, iar persoanele care apar în secvența menționată au fața blurată sau acoperită.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării