main logo
367

Șoferul care a lovit mortal un pieton la Cahul va sta 4 ani după gratii

Procuratura Generală anunță obținerea unei sentințe de condamnare pentru un termen de 4 ani, a șoferului care a accidentat mortal un pieton, după ce a ignorat interdicția judecătorească de a conduce mijloace de transport.

Șoferul care a lovit mortal un pieton la Cahul va sta 4 ani după gratiiFoto: digi24.ro

Interdicția de a conduce timp de 2 ani i-a fost stabilită pentru comiterea unui accident rutier în trecut, însă după doar 2 luni de la stabilirea ei, șoferul a tamponat mortal un pieton, transmite Știri.md.

Inițial, Judecătoria Cahul l-a condamnat pe șofer la ispășirea pedepsei cu închisoare pe un termen de 2 ani și jumătate, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 3 ani, dar din motiv că acesta nu a fost de acord cu sentința, a obținut la Curtea de Apel Cahul o condamnare cu suspendare pentru un termen de 4 ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani.

Procurorii, însă, au atacat hotărârea Curții de Apel Cahul în fața Curții Supreme de Justiție. După ce a admis contestarea procurorilor, Curtea Supremă de Justiție l-a condamnat pe șofer definitiv la ispășirea pedepsei reale cu închisoarea, pentru un termen de patru ani, în penitenciar. 

De asemenea, aceasta a menținut hotărârea Curții de Apel Cahul, în partea care ține de privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării