main logo
1152

Șoferii sfidează pilonii anti-parcare instalați pe trotuarele Capitalei

La doar câteva luni de la montare, unii piloni au fost deteriorați, iar câțiva chiar au fost scoși din asfalt.

Șoferii sfidează pilonii anti-parcare instalați pe trotuarele Capitalei

Primăria Chișinău este la curent cu această problemă, dar spune că abia după ce vor fi instalați și pilonii laterali, va fi regulă. Proiectul costă în jur de cinci milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Șoferii nu se grăbesc să-și schimbe obiceiurile de parcare, chiar dacă în zonă au fost instalați piloni, cu scopul de a-i opri. Astfel, acest spațiu din fața unui cinematograf din centrul Capitalei tot timpul plin de mașini.

Șoferii dau dovadă de ingeniozitate și pe bulevardul Ștefan cel Mare. Aceștia parchează acolo unde pilonii lipsesc sau pe lângă ei, pornind avertizorul de avarie.

Pilonii provoacă incomodități nu doar șoferilor, dar și pietonilor, care sunt nevoiți să înconjoare materialele de construcție, lăsate în voia sorții.

Serviciul de presă al Primăriei Chișinău ne-a comunicat că este la curent cu toate problemele existente, însă instalarea pilonilor va da rezultat abia după ce vor fi instalați pe lateral, ca nicio mașină să nu poate intra în zona delimitată.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că pilonii vor fi dotați cu benzi reflectorizante pentru a fi văzuți și pe întuneric. În total, proiectul prevede montarea a peste 5 mii de piloni pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe strada Vasile Alecsandri și bulevardul Constantin Negruzzi. Instalarea stâlpilor a costat bugetul municipal peste 5 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării