main logo
1249

Șoferii prinși beți la volan sunt duși la morgă pentru reeducare

După un experiment de acest fel la Nisporeni, despre care Agora a scris acum o lună, se pare că inițiativa de a reeduca la morgă șoferii prinși beți la volan ia amploare în toată țara.

Șoferii prinși beți la volan sunt duși la morgă pentru reeducare

Potrivit premierului Pavel Filip, programul va dura trei luni.

„A fost dat startul programului de reeducare a șoferilor prinși băuți la volan. Acesta va dura trei luni, timp în care conducătorii auto reținuți în stare de ebrietate vor mai merge la morgă, în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere și vor lua parte la instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase”, a scris Filip pe Facebook.

Premierul a precizat că programul costă 4.000 de lei, bani achitați de șoferi, și este parte a pachetului de legi antialcool, aprobat de Guvern.

„Sunt sigur că prin aceste acțiuni vom stopa consumul de alcool la volan și vom aduce mai multă siguranță pe drumurile din țară”, a punctat prim-ministrul.

Din luna decembrie a anului trecut șoferilor prinși băuți la volanul mașinii le este retras permisul de conducere, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare din 14 decembrie 2018.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării