main logo
860

Șoferii parcați neregulamentar, pedepsiți de activiștii StopHam

Au făcut munca polițiștilor, doar că nu au dat amenzi.

Șoferii parcați neregulamentar, pedepsiți de activiștii StopHam

Sătui de mașinile parcate pe trotuare și pe trecerile de pietoni, câțiva tineri au pornit să facă ordine în oraș, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Activiștii de la mișcarea obștească StopHam, care și anterior a desfășurat acțiuni similare, au împărțit autocolante pentru parcarea ilegală și i-au alungat pe șoferi de pe trotuare. 

În timp ce unii plecau imediat ce îi observau pe activiști, alți au fost mai categorici. 

Au încercat să parcheze, ignorând chiar și pietonii, dar nu au fost lăsați să o facă.

„A venit primăvara, zilele calde și din cauza asta am hotărât să organizăm mai des raidurile noastre. Noi sperăm că totuși autocolantele nostre sunt o motivație pentru șoferi, cel puțin să se gândească că nu pot parca pe trotuare. Iată, filmează. Noi, pietonii, discutăm pe trotuar, iar mașina întoarce chiar aici”, Alexandru Ciolac, lider Mișcarea Obștească STOPHAM.

Tinerii au pornit să facă ordine pe o stradă din sectorul Râșcani al Capitalei. Deși încercau să alunge mașinile parcate pe trotuar, alți șoferi le luau locurile. Astfel, activiștii au luat la rost o șoferiță care intenționa să parcheze, mergând chiar și peste pietoni.

Atunci când activistul a vrut să cheme poliția, șoferița s-a făcut nevăzută. După aceasta, și alte mașini au început să părăsească grăbit trotuarul. Alții plecau imediat ce observau activiștii. Iar cei care au rămas, s-au ales cu autocolante.

Tinerii au atras atenția și la parcarea în formă de „spic” pe bulevardul Moscova, deși sunt obligați deja să-și lase mașinile de-a lungul străzii, conform unei decizii recente.

Pentru parcare neregulamentară, șoferii riscă o amendă de până la 300 de lei și două puncte de penalizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării