main logo
1237

Șoferi bădărani și drumuri rele: Prețul unor vieți. Mărturii emoționante

Unii șoferi sunt neatenți la trafic, vorbesc la telefon, ignoră semnalele ambulanțelor sau chiar le întretaie calea celor care încearcă din răsputeri să salveze vieți.

Șoferi bădărani și drumuri rele: Prețul unor vieți. Mărturii emoționanteFoto: știri.md

Bădărănia unor șoferi, dar și drumurile prost construite, îi pun uneori în mai mare pericol pe cei de la Serviciul de Medicină Urgentă, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Despre acest lucru a mărturisit Constantin Stici, care e șofer de ambulanță la secția de Terapie intensivă mobilă a CNAMUP. În cadrul unui reportaj marca 24 FRONTLINE, șoferul a relatat care sunt cele mai mari probleme pe care le înfruntă medicii de la Urgență.

„Drumuri foarte rele, neatenția șoferilor și ambuteiajele. Mulți nu sunt atenți, foarte mulți stau cu telefoanele în mână și vorbesc. Ei sunt concentrați la dialogul pe care îl poartă, dar nu la trafic. Și ambuteiajele din Chișinău: noi cu ambulanța foarte greu trecem.

Strada 31 August o consider un dezastru. Asta nu e stradă, e un dezastru complet. E imposibil să mergi pe strada asta și încă și cu viteză. Parcare pe o parte și pe alta și rămâne doar o bandă de circulație.

La fel cum și în curțile caselor mari – parchează cum vor și uneori nu ne putem opri, stăm în mijlocul drumului. Și alții vin și ne cer să le permitem, că ei vor să treacă. Ei nu înțeleg că noi nu stăm acolo așa pur și simplu, de parcă am fi venit în ospeție”, menționează Constantin Stici.

Lucrătorul medical a explicat că cei de la Terapie intensivă mobilă sunt chemați în cele mai dificile cazuri, precum: accidente rutiere, căderi de la înălțime, cazuri grave de accidentări, pacienți în stare foarte gravă.

24 FRONTLINE este un reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova. Este un format unic, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de profesioniști în domeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film.

Emisiunea 24 FRONTLINE este produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Proiectul este inițiat de Asociația Obștească „Filmul pentru Drepturile Omului” (FADO).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării