main logo
589

Şofer moldovean, cercetat penal pentru că transporta un paşaport fals

Un moldovean cu cetățenie română este cercetat de autoritățile de peste Prut după ce asupra acestuia a fost descoperit un document fals.

Şofer moldovean, cercetat penal pentru că transporta un paşaport falsFoto: politiadefrontiera.ro

Cazul a avut loc vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 23:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, transmite Știri.md.

Moldoveanul de 35 de ani care conducea un autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Bucureşti, s-a prezentat la vamă pentru efectuarea formalităților de control.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care a fost descoperit ascuns, în unul din compartimentele autocarului, un paşaport cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că paşaportul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, şoferul autocarului a declarat că transportă documentul în cauză la Bucureşti, la rugămintea unui conaţional, contra sumei de 40 lei, urmând să-l predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării