main logo
5314

Șofer din Rusia, filmat cum e lăsat fără plăcuțe auto în Moldova

Un cetățean al Rusiei susține că inspectorii de patrulare din Republica Moldova au un comportament agresiv și nu respectă cetățenii altor țări.

Șofer din Rusia, filmat cum e lăsat fără plăcuțe auto în MoldovaFoto: Facebook.com

Cetățeanul rus susține că a rămas fără numerele de înmatriculare ale automobilului și nici nu știe unde să se adreseze, transmite Știri.md.

Cazul a avut loc ieri, în apropierea satului Peresecina din Orhei.

Potrivit bărbatului, numerele de înmatriculare au fost demontate de inspectorii de patrulare deoarece mașina sa avea geamuri fumurii. 

Mai mult, acesta spune că un număr i-a fost rupt în timpul demontării.

Bărbatul solicită ca ministrul de Interne, Andrei Năstase, să se autosesizeze pe acest caz.

"Am venit în țara mea, dar cu o mașină cu numere de înmatriculare Federației Ruse. Am rămas fără plăcuțe, de unde să le iau și unde au plecat inspectorii de patrulare nu cunosc", a scris disperat pe o rețea de socializare bărbatul.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al INP, Diana Fetco, a menționat că s-a recurs la această procedură pentru că mașina avea geamurile umbrite.

"În cazul în care geamurile sunt umbrite se scot numerele de înmatriculare, respectiv, când șoferul înlătură neajunsul se întoarce numărul plăcuța. Până în seară, bărbatul a dezumbrit geamurile, a venit la brigada de patrulare și i-a fost întors numărul de înmatriculare. Bărbatul a primit o amendă de 1.200 de lei și 3 puncte de penalizare", a declarat Diana Fetco.

Menționăm că conform Regulamentului Rutier al Republicii Moldova este interzisă exploatarea vehiculului prin retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare dacă parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sunt umbrite. După înlăturarea neajunsului care a servit drept temei pentru interzicerea exploatării, deţinătorul vehiculului îl va prezenta pentru inspectarea repetată la poliţie, care îi va restitui plăcile cu numărul de înmatriculare (de înregistrare) retrase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării