main logo
1201

Șofer de ambulanță din Cimișlia, obligat să se concedieze: Ieși să nu te văd

Un bărbat din Cimișlia, șofer de ambulanță de aproape 30 de ani, se plânge că, ajuns la vârsta de pensionare, șeful serviciului de Urgență din raion vrea să-l dea afară.

Șofer de ambulanță din Cimișlia, obligat să se concedieze: Să nu te văd

Bărbatul spune  a fost informat despre un ordin de eliberare din funcție în baza cererii lui, el însă nu a scris așa ceva. 

Șeful de la urgență a refuzat  comenteze acuzațiile, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Iurii Aculov este angajat în calitate de șofer la serviciul de urgență din Mihailovca, Cimișlia. 

Cu aproximativ o luna în urmă bărbatul cu încă un coleg, ambii aflați la pensie de un an, ar fi fost puși de directorul Serviciului de Asitență Medicală Urgență din Cimișlia  semneze un document în care sunt informați au vârstă de pensionare și ar putea se renunțe la serviciile lor, fără a preciza de când.

Ulterior, bărbatului i s-a prezentat un document în care este înștiințat de la 1 ianuarie nu mai este angajat, iar la bază ar stă solicitarea acestuia. 

Iurii susține, însă, nu a scris o cerere de demisie.

Iurii Aculov a refuzat  semneze ordinul, însă directorul instituției medicale l-ar fi obligat  o facă.

„Eu zic, nu îl semnez. Dacă nu îl semnezi de mâine nu mai lucrezi. A două zi m-am dus la Cimișlia, a început a striga, m-a numit și m-a alungat. Am ani lucrări și cu așa merite, ieși nu te văd”, a povestit bărbatul.

Bărbatul, cu o experiență de 30 de ani de muncă în sistemul medical, spune  la ultimul control medical starea de sănătate era bună

Salariu pe care îl câștigă era o salvare pentru întreaga familie. 

Acum două luni fiul acestuia a murit într-un accident, iar de atunci el își crește cei doi nepoți

Spune odată cu eliberarea lui din funcție, ar rămâne mai puțini șoferi, iar în felul acesta cei rămași ar fi nevoiți muncească peste program.

Bărbatul spune  totul ar fi pus la cale de Gheorghe Rusu, șeful serviciului de Urgență din Cimișlia, care ar angaja alte persoane, doar  în baza unei taxe neoficiale. Totodată, acesta ar agresa verbal angajații.

Contactat telefonic, Gheorghe Rusu a refuzat discute și a închis.

Deocamdată nu am primit un răspuns din partea responsabililor de la Centrul Național de Asistență Urgență Prespitalicească la solicitarea noastră, în care cerem informații despre motivele pentru care angajatul Iurii Aculov este demis, dar și dacă pe numele șefului Gheorghe Rusu au fost înregistrate până acum plângeri.

Cei de la Ministerul Sănătății ne-au comunicat, însă, trebuie  existe niște motive în baza cărora nu se va încheia un nou contract de muncă cu angajatul, chiar dacă este la pensie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării