main logo
1040

Soarta dosarelor aflate în gestiunea judecătoarelor reținute de CNA

Cele cinci magistrate, pe numele cărora au fost eliberate mandate de arestare, fiind învinuite de corupere pasivă, au fost suspendate din funcție, iar dosarele aflate în gestiunea acestora urmează să fie redistribuite aleatoriu altor magistrați.

Soarta dosarelor gestionate de judecătoarele reținute de CNA

Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a eliberat miercuri, 24 octombrie, mandate de arestare pe numele celor cinci judecătoare, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Anastasia Mihălceanu, procuror pentru relațiile cu publicul în cadrul Procuraturii Anticorupție, ne-a comunicat că în demersul către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin care procurorul general, Eduard Harunjen, a cerut autorizarea perchezițiilor și investigarea celor cinci magistrate bănuite de corupție, a fost solicitată și suspendarea din funcție până la emiterea unei decizii definitive de către instanță. Potrivit Anastasiei Mihălceanu, toate solicitările din demersul lui Harunjen au fost aprobate de CSM.

Avocatul Vadim Vieru ne-a comunicat că în gestiunea uneia dintre magistratele reținute se afla dosarul în privința unui vameș transistrean, învinuit de estorcare de bani de la agricultorii moldoveni.

În gestiunea Svetlanei Tizu se află de trei ani dosarul penal intentat pentru tortura din aprilie 2009 a activistului Anatol Mătăsaru. ”Dosarul se află de mai bine de 6 ani în Judecătoria Chișinău, după ce a fost transmis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție. Prima dată dosarul s-a aflat în gestiunea unei judecătoare, care, când a ajuns să pronunțe sentința, a plecat în concediu de maternitate. Apoi dosarul a fost reluat de la început de către un alt judecător, care după ce a finisat cercetarea judecătorească, a fost avansat la Curtea de Apel. Dosarul a ajuns la Svetlana Tizu cu trei ani în urmă, iar săptămâna viitoare urma să trecem la audierea martorilor apărării. Acum dosarul meu va fi reluat de la început pentru a patra oară”, ne-a comunicat Mătăsaru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării