556
0
Slusari: Vom decide dacă ex-directorul MoldATSA va fi audiat la comisie
556
0

Sorin Stati, fostul director al MoldATSA, ar putea fi chemat la audieri în Comisia pentru anchetarea fraudei bancare, iar decizia va fi luată pe 21 august.

Despre acestea a informat Alexandru Slusari, președintele comisiei, care a dat publicității un mesaj care aparține lui Sorin Stati, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

În mesaj, Sorin Stati menționează că în perioada în care conducea MoldAtsa, Viorel Chetraru, vicepreședintele Curții de Conturi, i-ar fi comunicat că este obligat să plaseze toate conturile MoldAtsa la Unibank.

De asemenea, Sorin Stati mai precizează că era presat zilnic să facă acest lucru de către Francesco Talmaci, actual angajat al Ministerului de Finanțe, pensionat de la Centrul Național Anticorupție, cu amenințarea unor consecințe negative care vor urma de la CNA.

„Imediat după ce a fost creată comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea fraudei bancare m-am adresat către deputatul PAS, Igor Grosu, cu solicitarea de a fi invitat la audierile acestei comisii, comunicându-i că dispun de probe care până acum nu au fost făcute publice și care demonstrează implicarea directă în această fraudă a unor demnitari de stat despre care pentru moment se știa că doar au mușamalizat ancheta penală”, scrie Sorin Stati în mesaj.

Citește și
article image
Slusari: Apostolova și Tauber încearcă să fugă din țară....
0
3523
article image
Slusari: Acordul va fi semnat între Guvern, Parlament și...
1
143
article image
Lazăr îl amenință pe Slusari cu judecata: Își bate joc de...
0
271
article image
Slusari: Candu, Leancă, Drăguțanu și Arapu, anchetați de...
0
1016