main logo
1356

Slusari susține că membrii Forța Fermierilor sunt urmăriți de SIS

Alexandru Slusari susține că membrii asociației pe care o conduce, „Forța Fermierilor”, ar fi urmăriți de Serviciul Informații și Securitate (SIS).

Slusari susține că membrii Forța Fermierilor sunt urmăriți de SISColaj: Știri.md

Liderul asociației spune că asupra fermierilor s-ar face presiuni din partea serviciilor speciale, transmite Știri.md.

În acest sens, Slusari sugerează membrilor SIS să se concentreze pe cei care acționează pe bani murdari și dă asigurări că orice activitate a asociației va fi publică. 

„Rugăminte către SIS.

Vă rog, nu pierdeți timpul cu urmărirea membrilor Consiliului „Forța Fermierilor”. Concentrați-vă pe cei care reprezintă coloana a cincea, acționează pe bani murdari și sunt deprinși să rupă steaguri.

Nu o dată public am vorbit că situația în sectorul agrar este dezastruoasă și mii de fermieri mici și mijlocii sunt în pragul falimentului. Am propus un șir de soluții. Din vara 2022 am avut multe promisiuni. Din păcate, deocamdată aproape nimic nu a fost realizat.

Mulți agricultori sunt disperați și revoltați. Exact cum se întâmplă acum în Polonia, România și Bulgaria, unde, apropo, agricultorii au susținere mult mai bună din partea statului.

Dacă „Forța Fermierilor” va organiza protest de amploare, acest lucru va fi declarat public. Noi suntem organizația care acționează transparent și democratic. Dar acest protest va fi unul economic și lipsit de orice conotație politică. Nu am avut, nu avem și nu vom avea niciodată nimic cu grupările politico-criminale. Majoritatea membrilor Consiliului „Forța Fermierilor” chiar au luptat mulți ani cu aceste grupări. Probabil, faptul că agricultorii încă nu au ieșit masiv la proteste se datorează în primul rând nedorinței să fie asociați nici măcar teoretic cu bandiții politici și încercări de destabilizare a situației în țară. Dar deja răbdarea fermierilor este la limită.

În orice caz, domnii de la SIS, informația despre activitățile „Forța Fermierilor” va fi una publică. Avem deschidere totală față de mass-media. Nu avem ce ascunde. Agricultorii nu vor să plece din țară. Ei luptă pentru drepturile lor și drepturile copiilor lor, precum și pentru păstrarea satelor. Exact cum se întâmplă în multe țări UE. Anume ei, în condițiile foarte nefavorabile, asigură securitatea alimentară a țării și merită pentru asta respect, și nu presiuni din partea serviciilor speciale”, menționează Slusari într-un mesaj pe Facebook.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării