main logo
3661

Slusari: Guvernarea a trimis mascați la agricultori. Reacția Poliției

Mai mulți agricultori care au ieșit la protest în ultima perioadă s-au pomenit noaptea trecută cu mascați.

Slusari: Guvernarea a trimis mascați la agricultori. Reacția Poliției

Despre aceasta a scris fostul deputat Alexandru Slusari, transmite Știri.md.

Potrivit acestuia, mascații ar fi fost trimiși la comanda partidului de la guvernare.

„În 2020, fermierii au auzit multe promisiuni dulci de la opoziție, care la moment guvernează țara. Eu atunci nu eram naiv în privința acestor angajamente electorale, mai ales că cunoșteam foarte bine abordările PAS în raport cu agricultura.

Însă nici eu nu m-am așteptat că actuala guvernare, după mulți ani de activitate în atmosfera statului polițienesc al lui Plahotniuc, ar prefera în loc de dialog cu agricultorii, majoritatea dintre care au votat pentru ei, să trimită la ei noaptea mascați. Mai mult nu am ce comenta”, a declarat Slusari.

Ulterior, Poliția R. Moldova a venit cu o reacție la acuzațiile președintelui Asociației „Forța Fermierilor”, negând declarațiile acestuia: „La fața locului nu au fost implicate forțele speciale și nu au intervenit mascații, iar aceste declarații sunt false. 

Polițiștii responsabili de menținerea ordinii publice au fost prezenți, ca la oricare alt eveniment de acest gen, pentru a menține ordinea publică, având o comunicare cu persoanele, cu atât mai mult că în jurul orei 21:00 au început altercații pe traseu între șoferii de TIR și fermieri.

Catalogăm aceste acuzații drept o provocare în adresa Poliției, menită să dezinformeze societatea. 

Solicităm repetat fermierilor o conlucrare cu forțele de ordine, pentru a nu prejudicia cetățenii și activitățile acestora, dar și pentru a evita situațiile de genul celor care au fost aseară cu alți conducători auto.

Recomandăm persoanelor care au adus acuzații Poliției să publice măcar o secvență video în care, așa cum declară, „au intervenit mascații”. 

Este regretabil că nu este apreciată munca colegilor noștri care își exercită atribuțiile de serviciu, dar se încearcă manipularea opiniei publice cu implicarea acestora”, se arată în reacție.

Reamintim că fermierii au protestat și ieri, 12 februarie. Aceștia au blocat accesul spre vama Leușeni.

Și astăzi, 13 februarie, fermierii protestează pe mai multe trasee, inclusiv pe drumul care duce spre vama Leușeni.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării