main logo
761

Slusari, despre Arena Chișinău: Riscăm să pierdem 59 ha de teren

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că există riscul pierderii a 59 hectare de teren din preajma Arenei Chișinău.

Slusari, despre Arena Chișinău: Riscăm să pierdem 59 ha de terenFoto: Youtube

Despre asta, fostul deputat a scris pe Facebook, menționând că societatea are dreptul să cunoască adevărul, transmite Știri.md.

"Eu insist că, după trei ani de implementare a unei scheme obscure cu Arena Națională, societatea are dreptul să cunoască adevărul.

Procuratura, după doi ani de anchetă, și Guvernul nou trebuie să informeze țara cum a fost posibil că satul Stăuceni a rămas fără 69 ha de teren agricol, pe care, fără studiu fundamental de fezabilitate, a fost pornită o construcție fără planul de urbanism și buget bine calculat. Deși erau suficiente 10 ha. De la 43 milioane euro, cheltuielile statului deja s-au ridicat la 47 și nu cred că este cifra finală.

Cum a fost aranjată așa-zisa licitație sub o singură companie turcă. În scurt timp a urmat expulzarea profesorilor turci, iar acum cunoaștem că Plahotniuc își caută azil în Turcia.

În orice clipă riscăm să pierdem 59 ha în preajma construcției, care sunt gajate și, posibil, re-gajate. Iar clădirea Arenei are deja aproape doi ani de întârziere cu darea în exploatare.

Iată de ce cetățenii au dreptul să cunoască ce face Procuratura cu acest dosar penal din 2019 și dacă au un oarecare statut procesual Plahotniuc, Candu, Andronachi, Gaburici, cei care au promovat activ acest proiect și alții, care au lăsat semnăturile pe documente", scrie Slusari.

Știri.md reamintește că Acordul de parteneriat public-privat a fost încheiat pe 24 august 2018 între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (partener public), succedat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, SRL Arena Națională (compania publică de implementare) și SRL Sam Investment Company (compania privată de implementare).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării