main logo
516

Slovenia va împărtăși cu Moldova experiența controlului băuturilor alcoolice

O delegaţie a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va vizita în perioada 24-26 septembrie Slovenia pentru a studia "cele mai bune practici în domeniul controlului alcoolului".

Schimb de experiență între Slovenia și Moldova

Cunoştinţele obţinute trebuie "să ajute Moldova să pună în aplicare toate mecanismele necesare pentru un sistem eficient de supraveghere şi control al produselor alcoolice în conformitate cu practicile internaţionale şi europene". 

În cadrul vizitei, vor fi oferite informaţii cu privire la regulile şi condiţiile pentru publicitatea, comercializarea şi majorarea accizelor la produsele alcoolice, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

O atenţie deosebită va fi acordată procedurilor de armonizare a legislaţiei cu baza legislativă a UE în acest domeniu, precum şi introducerii serviciilor de consiliere şi tratament pentru dependenţa de alcool.

Vizita este organizată de Instrumentul de asistenţă tehnică şi schimb de informaţii (TAIEX) al Comisiei Europene, în cooperare cu Inspectoratul de Supraveghere a Pieţei Slovene.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării