main logo
728

Skoda nouă la Direcția Educație Buiucani. Reacția primarului

Primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, a cerut demisia benevolă a conducerii Direcţiei Educaţie a sectorului Buiucani pentru încercarea de a anunţa licitaţie pentru procurarea unui automobil nou de model Skoda pentru 230 mii lei.

Skoda nouă la Direcția Educație Buiucani. Reacția primarului

El şi-a exprimat indignarea pe reţelele sociale şi referitor la faptul că procedurile de licitaţie au fost repetate de patru ori, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md

Codreanu a amintit că anume aceşti funcţionari au încercat să cumpere pentru grădiniţe 8,5 tone de pere olandeze la preţul de 35 de lei kilogramul, în timp ce pomicultorii din ţară nu îşi pot vinde merele la un preţ de câteva ori mai mic.

"Când ştiu cât de greu m-am luptat pentru fiecare leu în CMC ca în premieră bugetul pentru reparaţia grădiniţelor să fie mărit de patru ori şi să ajungem să modernizăm 110 grădiniţe într-un an, nu pot să accept ca unii funcţionari să cheltuiască banii publici pe maşini noi de serviciu, ştiind că sunt probleme mai importante în sistem", a remarcat el.

"Vreau să îmi cer scuze faţă de toţi locuitorii capitalei pentru ipocrizia de care dau dovadă unii şefuleţi plătiţi din buzunarele chişinăuienilor şi le mulţumesc tuturor celor care mă atenţionează şi mă ajută în a depista astfel de cazuri. Sper însă ca acest caz, al doilea de luna asta, să fie o lecţie pentru toţi funcţionarii Primăriei. În acelaşi timp, regret că unii şefi care irosesc bani publici pentru confortul personal umbresc munca oamenilor oneşti care se dedică zilnic şi îşi fac lucrul cu demnitate", a scris el.

El a subliniat că, dacă funcţionarii respectivi nu îşi vor da benevol demisia, el va solicita Direcţiei Generale să iniţieze procedura legală de demitere.

Pe pagina Direcţiei Educaţie a sectorului Buiucani se menţionează că şefa acesteia este Veronica Solomiţchi, iar adjunct este Pavel Berezovschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării