main logo
12350

Situație de forță majoră în Chișinău: Cetățenii, rugați să fie prudenți

În municipiul Chișinău este declarată situație de forță majoră, ca urmare a ploilor puternice din 11-12 iunie, anunță Primăria.

Situație de forță majoră în Chișinău: Cetățenii, rugați să fie prudențiFotto: Telegram/Primăria Chișinău

Actualmente se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse, transmite Știri.md.

„În fiecare sector vor fi create echipe separate. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale Chișinău. Între timp continuă să se intervină în toate sectoarele și să fie înlăturate pagubele. Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”, informează municipalitatea.

Amintim că ploile și vântul puternic au doborât la pământ mai mulți arbori și fire electrice. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în cel puțin 55 de cazuri. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să fie atenți la cablurile electrice căzute.

Pe parcursul nopții, serviciile speciale au intervenit pe străzile Capitalei. „În continuare se muncește și se intervine în toate sectoarele. Este un volum mare de muncă deoarece vântul puternic a smuls din rădăcină mai mulți copaci, au fost rupte crengi și fire electrice. Rugăm cetățenii să fie prudenți”, se arată în comunicat.

De menționat că, și pe parcursul zilei de astăzi, meteorologii prognozează ploi însoțite de descărcări electrice în nordul și centrul țării.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării