main logo
1040

Situația politică și de securitate, discutată de Oleg Serebrian la Bruxelles

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 18-20 iunie. Acolo, oficialul a avut întrevederi cu reprezentanta specială a UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Dorota Dlouchy-Suliga, și cu consiliera pentru politică externă în cabinetul președintelui Comisiei Europene, Mara Steinberga.

Situația politică și de securitate, discutată de Serebrian la BruxellesFoto: gov.md

Ieri, vicepremierul și consilierul în domeniul securității și apărării naționale al președintelui Republicii Moldova, Stanislav Secrieru, au prezentat situația politică și de securitate din țara noastră și evoluțiile recente din procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în cadrul lucrărilor Consiliului Politic și de Securitate al UE, transmite Știri.md.

„Vicepremierul moldovean a reiterat în cadrul intervenției sale în fața reprezentanților permanenți ai țărilor membre ale UE determinarea Chișinăului de a găsi o soluție pașnică în dosarul transnistrean. A fost accentuat rolul pozitiv pe care-l poate avea procesul de integrare europeană asupra celui de reintegrare a țării”, se arată în comunicatul de presă.

Tot ieri, oficialii moldoveni au făcut și o prezentare despre situația curentă de securitate din țara noastră la European Policy Centre.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării