main logo
446

Situația la frontieră: Trafic intensiv în mai multe puncte de trecere

Poliția de Frontieră informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o creștere a mediei timpului de așteptare.

Situația la frontieră: Trafic intensiv în mai multe puncte de trecere

În această dimineață, începând cu ora 06:30 se înregistrează trafic intensiv în punctul de trecere Mirnoe, media timpului de așteptare pentru traversarea frontierei pe sensul de ieșire din țară depășește 30 de minute, transmite Știri.md

Estimativ, aceste valori ridicate de trafic se vor menține până la ora 09:00. Trafic intensiv se atestă și în punctul de trecere Criva, fapt ce recomandăm călătorilor să opteze pentru alte două puncte de trecere din apropierea nemijlocită: PTF Larga-Kelmențî sau Briceni-Rossoșanî.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 14.479 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11.309 traversări persoane;
PTF Tudora - 5.427 traversări persoane;
PTF Cahul – 5.370 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 5.234 traversări persoane;
PTF Otaci - 4.928 traversări persoane;

PTF Sculeni - 4.757 traversări persoane;
PTF comun Palanca - 4.583 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării