201
0
Situaţia la frontieră: Ce încălcări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
201
0

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale.

6 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, iar 4 conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de transportare, transmite Știri.md.

Totodată, au fost înregistrate 2 cazuri de trafic ilicit de bunuri și o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat.

De asemenea, o persoană în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute în rezultatul schimbului de date și informații cu autoritățile de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 50.769 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 27.042 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. 

La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 27.929 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 12.850 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea din timp a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze Linia Verde: 022 259 717.

- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter