158
0
Situația la frontieră: 5 persoane în conflict cu legea, reținute
158
0

În ultimele 24 de ore angajații Poliţiei de Frontieră au depistat mai multe încălcări și abateri de la lege.

Știri.md informează că în rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 8 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 2 cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 5 conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor;
– 5 persoane în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, ca urmare a schimbului de date și informații cu autoritățile de drept naționale.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11.206 traversări persoane;
PTF Leușeni 9.551 traversări persoane;
PTF Otaci 5.581 traversări persoane;

PTF Sculeni 5.432 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 5.236 traversări persoane;
PTF Cahul – 3.914 traversări persoane

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze linia verde: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația Trafic Online de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter