main logo
268

Situația la frontieră: 38 de străini au primit refuz de intrare în țară

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 216.011 traversări pe parcursul unei săptămâni, dintre care un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de ieșire din țară – 121.169 treceri.

Situația la frontieră: 38 de străini au primit refuz de intrare în țarăFoto: border.gov.md

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 52.986 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 50% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română, transmite Știri.md.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:

PTF Leușeni – 51.787 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 50.743 traversări persoane;

PTF Sculeni – 22.911 traversări persoane;

PTF comun Criva – 14.872 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 11.871 traversări persoane.

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Moldova, au fost completate 9.068 de fișe epidemiologice individuale. La controlul trecerii frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de duminică, 9 ianuarie 2022, fiind înregistrate 37.681 treceri de persoane, unde un număr 20.325 treceri - la ieșirea din Republica Moldova. PTF Leușeni-Albița a fost cel mai solicitat, fiind urmat de PTF Aeroportul Chișinău, PTF Sculeni și PTF comun Criva.

În perioada 03 - 09 ianuarie 2022, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 779 de evenimente cu documentarea a 790 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 51 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- 20 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 702 contravenții privind încălcarea regimului de sănătate, circulației rutieră, de transporturi;

- 5 cazuri de trafic ilicit de bunuri;

- o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 188 de consemne, dintre care 13 consemne pe Interpol și 175 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 38 de cetățeni străini, dar și 59 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării