main logo
1586

Situația la frontieră: 18 persoane au primit refuz de intrare în R. Moldova

18 persoane au primit refuz de intrare în Republica Moldova pe parcursul ultimelor 24 de ore. În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 66.091 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în țară – 36.843.

Situația la frontieră: 18 persoane au primit refuz de intrare în MoldovaFoto: Poliția de Frontieră

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 40.654, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 25.437, transmite Știri.md.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 34.118 traversări, la granița moldo-ucraineană au fost semnalate 16.209 treceri și alte 15.764 de traversări – la frontiera aeriană. 

„Cu referire la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 18.366 de treceri, dintre care 9.178 – pe sensul de intrare în Republica Moldova. Totodată, trecerile minorilor ucraineni au constituit 4.047”, informează Poliția de Frontieră.

De asemenea, angajații IGPF au descoperit mai multe încălcări, precum 64 de treceri ilegale ale frontierei de stat, documentate 113 persoane; opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al PTF; două documente de călătorie falsificate; cinci persoane și un autovehicul identificate cu consemn nominal; șapte încălcări privind regulile de folosire a vinietei și alte două – exploatare vehicule.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării