main logo
2883

Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, abordată la ONU

Republica Moldova este îngrijorată în legătură cu situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, în mod special restricționarea libertății de exprimare.

Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, abordată la ONUFoto: Getty Images

Despre aceasta a vorbit secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Vladimir Cuc, la segmentul de nivel înalt al sesiunii a 55-a a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Oficialul moldovean a subliniat că autoritățile monitorizează atent situația școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană. În intervenția sa, a adăugat că Republica Moldova continuă să fie solidară cu Ucraina oferind ajutor umanitar, politic și diplomatic țării vecine, precum și oferă adăpost refugiaților ucraineni în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. În plan extern, Republica Moldova participă la eforturile internaționale de creare a mecanismelor de  tragere la răspundere a celor implicați în săvârșirea crimelor de război, s-a alăturat Registrului Daunelor cauzate de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, apreciază activitatea Comisiei Independente de Anchetă în Ucraina, care activează sub egida Consiliului pentru Drepturile Omului, se arată într-un comunicat de presă remis de MAE.

Vladimir Cuc a menționat că autoritățile Republicii Moldova vor continua să implementeze angajamentele în domeniul drepturilor omului, un pilon important al procesului de aderare la UE. Politicile Guvernului în acest sens vor fi prezentate în următoarea ediție a Planului Național de Acțiuni în domeniul Drepturilor Omului, aflat la etapa finală de coordonare.

Segmentul de nivel înalt al sesiunii a 55-a a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului se desfășoară  în perioada 26-28 februarie curent, la Geneva, unde întrunește oficiali din întreaga lume, printre care Secretarul General ONU António Guterres, Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului Volker Turk, miniștri de externe, și înalți demnitari de stat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării