main logo
375

Situația de la CFM: Fără locomotive noi și cu restanțe la salarii

Situația de la Calea Ferată a Moldovei (CFM) rămâne în continuare una dificilă, arată datele oficiale. Astfel la plata salariilor există restanţe de trei luni, a anunţat în Parlament, secretatul de Stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii Serghei Bucătaru.

Situația de la CFM: Fără locomotive noi și cu restanțe la salariiSituația de la CFM: Fără locomotive noi și cu restanțe la salarii

Oficialul a precizat că CFM plăteşte la timp salariile curente, dar mai există restanţe de trei luni, care vor fi achitate treptat. Totodată el a precizat că administraţia întreprinderii depune eforturi pentru a remedia situaţia, care este una stabilă, dar dificilă, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Serghei Bucătaru nu a specificat care este valoarea datoriilor, dar un an în urmă acestea erau de peste 143 milioane lei, fără a se lua în calcul și contribuțiile sociale.

Nici la alt capitol situaţia de la Calea Ferată nu arată mai bine. Astfel cel mai mare proiect de renovare a Căilor Ferate din Moldova (CFM) bate pasul pe loc. Or întreprinderea de stat așa-și nu a reușit nici până astăzi să cumpere cele 12 locomotive noi, pe banii instituţiilor financiare internaţionale.

Secretarul de Stat a declarat în Parlament într-un răspuns la interpelarea deputatului socialist Oleg Lipschi, că ultima licitaţie s-a finalizat pe 30 septembrie 2018, dar nu a spus cine a câştigat-o.

"Raportul de evaluare a ofertelor pentru procurarea locomotivelor şi lucrărilor de reînnoire a depoului din Basarabeasca a fost remis către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care va examina ofertele financiare şi condiţiile tehnice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării