main logo
302

Sistemului de sănătate din Moldova îi lipsesc cel puțin 55 de generatoare

Ministerul Sănătăţii nu a înregistrat niciun incident ieșit din comun în sistem pe parcursul întreruperii de curent electric de ieri - "operațiile au continuat sub includerea automată a generatoarelor, ventilatoarele și monitoarele în secțiile de terapie intensivă au lucrat".

Sistemului de sănătate îi lipsesc cel puțin 55 de generatoareFoto: Imagine simbol

Potrivit Infotag, ministrul Ala Nemerenco a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare, menționând că asigurarea spitalelor cu generatoare lasă de dorit, transmite Știri.md.

Potrivit acesteia, din cele 59 de spitale republicane, municipale și raionale din Moldova, doar 15 sunt dotate cu generatoare care răspund în totalitate nevoilor de electricitate ale acestor instituții medicale. 

Cinci spitale, dintre care trei din Chișinău, nu au generatoare deloc, în timp ce restul capacităților disponibile sunt capabile să acopere nevoile de energie electrică doar ale secțiilor de terapie intensivă, sălilor de operație, centrelor perinatale, unor echipamente de laborator și diagnostic.

"În total, spitalele din țară dispun de 77 de generatoare de diferită capacitate. Avem nevoie încă de minimum 55 și am identificat partenerii care ne vor ajuta", a scris ministrul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării