16 septembrie, 21:17
347
1
Sistem mixt: Cum și-au reluat activitatea universitățile din R. Moldova
16 septembrie, 21:17
347
1

Studenţii au revenit în amfiteatre. Dar nu vin la cursuri în fiecare zi. Multe instituţii de învăţământ superior şi-au reluat activitatea în sistemul mixt şi au făcut un orar special pentru a evita aglomerarea sălilor de curs.

Se predă în continuare în mediul online, iar studenţii spun că vor avea nevoie de timp să se adapteze cu schimbările, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

La Universtitatea Tehnică a Moldovei studenţii au venit la cursuri după ce în primele două săptămâni au făcut doar lecţii online. Regulile de prevenire a infecţiei sunt deja bine cunoscute. 

Ludmila Pleca, rector: "Le putem combina pe ambele şi acum prezenţa care o facem prin QR cod şi parolă nu este o problemă: Sunt prezenţi, dar foarte activi".

Studenţii vin în special la practică şi seminarii. Au fost elaborate  metode prin care să se evite aglomeraţia în universitate. 

Ana Țurcanu, prodecan: "La orar de exemplu să nu fie gropările prea multe au fost create QR coduri se apropie, scanează şi se îndepărtează ca să poată verifica orarul, să vadă auditoriul: S-au făcut marcaje în auditorii pentru a şti unde să se aşeze. La sfârşitul fiecărăi ore se păreseşte încăperea".

Din cauza pandemiei, în căminele studenţeşti s-au făcut cazări la 35% din capacitate.

De la inceputul şcolii, 8 studenţi şi şapte profesori au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter