main logo
13131

SIS solicită închiderea a șase posturi TV din R. Moldova: Reprezintă un pericol

Șase posturi TV urmează să fie închise la cererea Serviciului de Informații și Securitate. Este vorba despre Orizont TV, Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3 și ICTV.

SIS solicită închiderea a șase posturi TV: Reprezintă un pericolColaj: Știri.md

Anunțul a fost făcut astăzi, 30 octombrie, de către directorul SIS, Alexandru Musteața, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, aceste posturi de televiziune ar fi folosite de Rusia pentru a influența alegerile locale generale din Moldova, transmite Știri.md

„Activitatea acestor posturi se realizează cu multiple încălcări ale legislației, constatate de către CA, dar și în baza informațiilor deținute de serviciu. Acestea reprezintă un pericol la adresa securității informaționale”, susține directorul SIS.

Potrivit lui Musteața, „posturile respective promovează constant narative manipulatoare care, alături de agresiunea informațională promovată de factorul extern, generează o sursă suplimentară de instabilitate în vecinătatea Ucrainei, a NATO și UE”. 

„Politica editorială a acestor posturi este orientată spre lansarea unei campanii informaționale de dezinformare în interesul persoanelor fizice sau juridice incluse în listele de sancțiuni internaționale ale UE sau SUA”, a mai declarat șeful SIS, Alexandru Musteața.

Totodată, șeful SIS a menționat că urmează să fie blocate alte 31 de portaluri de știri, dintre care 21 sunt direct gestionate de Federația Rusă.

Amintim că, anterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat blocarea a 22 de site-uri web care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării